HomeГИГА БАЈТСмартфонApple овозможил местење на цената на iPhone во Русија

Apple овозможил местење на цената на iPhone во Русија

Руското анти-монополско законодавство го обвинува Apple дека учествувал во местењето на малопродажните цени на iPhone. Компанијата од Купертинo вели дека не ги присилувал продавачите да ги местат цените на неговите производи.

„Продавачите ги одредеуваат своите цени за производите на Apple, што се продаваат во Русија и во цел свет“, велат од компанијата на Стив Џобс.

Федералната руска анти-монополска институција веќе започнала правна постапка против американската компанија Apple. Истрагата покажала дека од почетокот на продажбата на iPhone 6 и iPhone 6 Plus во Русија се продаваат со идентични цени кај повеќето продавачи.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com