HomeАНТИСТРЕСХуманостАпел за помош: Јана го победи ракот, потребни и се средства за контролата во Германија

Апел за помош: Јана го победи ракот, потребни и се средства за контролата во Германија

Апел за помош на Арсовска Јана која штотуку го победи ракот. Таа е голем франкофон, наша другарка, колешка и нашиот најголен ХЕРОЈ – пишува на Фејсбук повикот. Таа СЕ БОРЕШЕ против најголемата современа болест наречена РАК и издејствува ПОБЕДА! Се лекуваше 10 месеци во Германија и сега е дома во Охрид, на топло и сигурно каде следува период на опоравување од 3 месеци.

Ппо овој тежок период, не може да работи бидејки имунитетот е многу слаб после многубројните хемотерапии. Во Јануари следува контрола во Германија за кое одење потребни се околу 5000 ЕВРА! Сумата не е голема и малку помош ќе биде од големо значење за младата Јана. Доколку сте во можност донирајте, колку можете, на следната жиро сметка:

Arsovska Jana
530500010490410 Ohridska Banka
Gjorche Petrov 14g
Ohrid

Доколку некој донира од странство ова се податоците:

Jana Arsovska; Аddress: Gjorce Petrov 14 -g Ohrid
IBAN Code: MK07530280003077681
SWIFT: OHRDMK22
Bank Name: Ohridska Banka A.D Skopje Bank
Address: Orce NIkolov n.54
Country: Makedonija

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com