Wednesday, Aug 4, 2021
HomeАНТИСТРЕСХуманостАПЕЛ: Вишоците храна од празниците да се донираат за бездомниците

АПЕЛ: Вишоците храна од празниците да се донираат за бездомниците

Хуманитарното здружение „Љубезност“ кое со помош на хуманите луѓе и социјалните мрежи доброволно работи на собирање и делење на оброци на бездомните лица апелира до граѓаните да го фрлааат одвишокот на храна по Велигденската трпеза и истиот да го донира. Ова здружение секоја сабота на неколку различни локации дели храна за бездомници. Празниците се време кога вообичаено ни останува многу храна. Овој Велигден направете добро дело и донирајте ја целата храна која ќе ви остане од празниците.
ljubeznost hrana za bezdomnici 1