HomeДЕНЕШНАПолитикаАнима мунди: Мухиќ да одговори дали организирал борби со кучиња

Анима мунди: Мухиќ да одговори дали организирал борби со кучиња

Здружението за заштита на животните „Анима мунди“, јавно го праша кандидадот за пратеник предложен од СДСМ, Ферид Мухиќ, кој е неговиот став во врска со борбите со кучиња и дали бил поддржувач, учесник, коорганизатор на борби со кучиња. Ова следува по неговата колумна со наслов „Борба“.

„Како граѓански кандидат за пратеник на претстојните парламентарни избори, очекуваме јавно да кажете дали во обучувањето, изложувањето на животните во околности каде се касапат и се борат до смрт гледате спортска дисциплина и облик на забава или екстремна форма на злоупотреба на животните, кривично дело и организиран криминал“, го прашуваат Мухиќ од „Анима мунди“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com