Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаАнкетна комисија за несослушување – „Класична“ парламентарна демократија

Анкетна комисија за несослушување – „Класична“ парламентарна демократија

anketna komisija za prisluskuvane

Анкетната комисија формирана во Собранието на Македонија како дел од законодавната власт никој не ја испочитува досега од актуелните или поранешните членови на извршната власт, вклучувајќи го и денешниот предвиден сведок екс директрот на УБК Сашо Мијалков кој исто така не се појави на сведочење. mijalkov-i-jankulovskaКомисијата требаше да работи на расчистување на дел од дилемите поврзани со незаконското прислушкување но, нејзината работа се претвори во вистинска пародија последните неколку денови, со бројни меѓусебни кавги, викање и лични навреди. petre silegovГлавните забелешки против нејзиниот претседател Петре Шилегов е дека не го почитува Деловникот за работа, прави многу грешки во водењето на седниците и се однесува шалабајзерски со свои идеи. Од друга страна пак повиканите сведоци се однесуваа крајно дрско кон тело кое е формирано од народните избраници и треба да се почитува политичкиот авторитет во земја која по устав е парламентарна демократија, без да соберат храброст и да се појават на сведочење.