Saturday, Jun 16, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈАвтомобилизамAlfa Romeo Giulia – Вака прославува „Алфа“

Alfa Romeo Giulia – Вака прославува „Алфа“

Alfa_Romeo-Giulia_2016_1280x960_wallpaper_08
Мал број производители на автомобили можат да прослават 105 години од своето постоење. А никој од нив таа прослава не може да ја изведе во стил на Alfa Romeo – со претставување на целосно нов модел, Giulia.

 

Новата Giulia е тука. Спортска, емотивна, спектакуларна, прекрасна. Тоа е тој италијански дизајн кој ги буди сетилата за убавото, никој не може да остане рамнодушен.

Не случајно светската промоција беше одржана на 24 јуни. Пред точно 105 години формирана  е A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) a тоа е јубилеј кој треба адекватно да се прослави. На пример со целосно нов (повеќе)