Friday, Apr 20, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузикаАлбанско музичко трио вечерва на ,,Охридско лето"

Албанско музичко трио вечерва на ,,Охридско лето"

Продолжува 55 јубилејно издание на фестивалот ,,Охридско лето”. Вечерва во совршената акустика на катедралната црква ,,Света Софија” концерт ќе одржат албанските уметници  Мерита Реџа Тершана (пијано) Клаиди Сахатчи (виолина) и Пјетер Гураљуми,(виолончело) На програмата се дела на Моцарт, Франк и Менделсон.

Концертот е закажан за 21 часот