HomeДЕНЕШНАРегионАлбанија забрани увоз на живина од европските земји погодени од птичји грип

Албанија забрани увоз на живина од европските земји погодени од птичји грип

Албанија привремено го запре увозот на живина од земјите на Европската унија кои пријавија случаи на птичји грип. Министерството за земјоделство на Албанија денеска нареди прекин на увозот на живина од Австрија, Хрватска, Данска, Германија, Унгарија, Полска, Холандија и Швајцарија, кои пријавија случаи со птици заразени со птичји грип. Министерството, исто така, им наложи на земјоделците да не ја пуштаат живината надвор и да внимаваат на знаците на инфекција.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com