Friday, Mar 23, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноАко мислите дека се работи за цртеж, се лажете!

Ако мислите дека се работи за цртеж, се лажете!

Можеби на прв поглед изгледа како најобичен цртеж нацртан со молив и употреба на сенчање, но верувале или не, се работи за уметничко дело изработено со чекан и шајки.

На украинецот Алкаш Палагниу му биле потребни 8 дена и 24 километри конец за да создаде прекрасен портрет од славниот пејач Џастин Тимберлејк.

Погледнете како тече целиот процес на „нижење“ на конецот и создавање ремек дело.