HomeРЕФЛЕКТОРМузика„Аеросмит“ ја најави својата проштална европска турнеја

„Аеросмит“ ја најави својата проштална европска турнеја

Членовите на британскиот бенд „Аеросмит“ уште од јуни најавија дека планираат да и стават крај на своите кариери, а покрај планираниот настап на Download фестивал, групата сепак одлучи да ги изненади обожавателите со настапи во неколку европски држави. На листата на гостувања се наоѓаат: Израел, Грузија, Русија, Германија, Полска, Данска, Шведска, Велика Британија, Ирска, Франција, Италија, Португалија, Шпанија и Швајцарија.

Името на предстоечката последна проштална турнеја на оваа легендарна група е комбинација од името на бендот и од италијанскиот проштален поздрав- „Aero-Vederci Baby“. Инаку, „Аеросмит“ штотуку ја заврши својата јужноамериканска турнеја.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com