Friday, Mar 23, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузика90 Холандски инструменталисти вечерва ќе свират во ,,Сули ан"

90 Холандски инструменталисти вечерва ќе свират во ,,Сули ан"

Вечерва на фестивалот ,,Скопско лето” ќе имаат можност да уживаат сите љубители на музичката уметност. Со почеток во 20 часот во Куршумли ан концерт ќе одржи Студентскиот симфониски оркестар од Утрех Холандија под диригентска пална на Бас Полард.

Станува збор за најстариот Студентски оркестар во Холандија кој е основан во 1832 година. И претставува интересен спој на 90 инструменталисти од најдобрите студенстки оркестри во Холандија

holandski muzicari

Оркестарот од Утрехт во Македонија стана познат и по нивниот настап во Клиниката за детски болести во Скопје каде пред неколку дена ги забавуваа дечињата кои престојуваат таму