Saturday, Apr 21, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФилм7 шпански филмови во Охрид

7 шпански филмови во Охрид

Сите љубители на седмата уметност, овојпат со шпански филмски потпис ќе имаат можност да уживаат во ревија на шпански филмови која ќе се одржи од 20 до 26ти јули во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид

Во склоп на ревијата ќе бидат прикажани филмовите: „Метод“, „Кучето на градинарот“, „Еден пиштол во секоја рака“, „Теза“, „Дедото“, „Додека спиеш“ и „Ќелија“.

Оваа манифестација е во организација на Амбасадата на Шпанија во Македонија, Министерство за култура, Кинотека на Македонија, и НУ Центар за култура „Григор Прличев“.