Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАСвет7.392 лица хоспитализирани поради топлотен удар во Јапонија

7.392 лица хоспитализирани поради топлотен удар во Јапонија

Поради исклучително високите температури минатата недела во Јапонија биле хоспатилизирани 7.392 луѓе се хоспитализирани поради топлотен удар и исцрпеност, што е дури за илјада повеќе од претходната недела.

Податоците од јапонската Влада говорат дека само во неделата 1.534 лица завршиле во болница. Јапонскиот Метеоролошки завод соопшти дека температурата на воздухот се искачила до 35 степени Целзиусови во 129 места.