Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРегион6 годишно момче се удави во Дунав

6 годишно момче се удави во Дунав

Трагедија ја потресе Србија. Шестгодишно момченце се удави во Дунав, неколку дена по големата трагедија во која се удавија три дечиња. Шестгодишниот У.Ж. вчера заминал во смрт околу 14 часот додека се шетал со своите баби. Тие застанале да погледнат викендичка, кога малото момче влегло во водата која го повлекла. Рибари кои се нашле во близина веднаш притрчале да помогнат, а бабите во паника повикале Брза помош. За жал, и покрај обидите за реанимација, момченцето не успеало да се спаси, пишува српскиот Курир.