Saturday, Jun 16, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаИнтерактивна мапа со сите критични точки во Скопје

Интерактивна мапа со сите критични точки во Скопје

interaktivna mapa poplavi

Корисник на Твитер ја објави интерактивната мапа базирана на сервисот Google Maps на која се прикажани сите критични точки во Скопје и околината, со обележување на локациите на кои има последици од невремето, каде нема струја и кои места не се проодни.

Се упатува апел до граѓаните да го користат #поплава на Твитер за да известуваат за сите понатамошни промени и со заеднички информации може да се спречат нови последици доколку и вечерва дојде до силно невреме.