Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономија4500 лица со бенефит од Македонија вработува

4500 лица со бенефит од Македонија вработува

Мерките од проектот Македонија вработува досега ги искористиле голем број на компании и со понудените бенефиции и олеснувања од давачки се вработиле 4535 лица во последните 100 дена. Министерството за труд и социјална политика кое е задолжено за спроведување на мерките за нови вработувања повторно ги повика компаниите да ги разгледаат сите поволности при ангажирање на нови лица, а можностите се големи со ослобудавање од плаќање придонеси, како и посебни мерки за лица од ранливи категории.