Friday, Feb 26, 2021
Home2021January

После 15 години од оригиналната изведба на Тетово Фолк Фест, песната „Распукај срце ко Шар планина“ од Наум Петрески доби кавер-верзија од талентираниот Христијан Тришоски. Покрај Христијан како вокал, во преработката на оваа преубава песна своја улога имаат и врвните музичари Бојан Кузманоски (клавијатура), Даниел Божиноски

Read More

Како член на Енергетската заедница, Северна Македонија има обврска да усогласи одредени национални закони за енергетика, клима и животна средина со законодавтсвото на ЕУ. Секоја година, Енергетската заедница објавува извештај во кој го опишува напредокот на секоја земја - договорна страна на заедницата. Енергетската заедница, претходно

Read More

При објавувањето на Европскиот Зелен договор минатата година, Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен, го претстави истиот како „нова стратегија за раст на Европа - „стратегија за раст што дава повеќе отколку што одзема“. Сепак, иако многу од предлозите на Зелениот нов договор

Read More