Saturday, Oct 24, 2020

Додека гледаме кон иднината и почнуваме да замислуваме и креираме поправеден и одржлив начин на живот, честопати размислуваме за тоа како ќе ги напојуваме со енергија нашите домови, нашите возила и како ќе ги одржуваме нашите индустрии. Бидејќи технологиите околу обновливата енергија напредуваат и стануваат

Read More

Соларната технологија има постигнато многу во својот развој од сеќавањата од нашето детство на калкулаторите и дигиталните рачни часовници што се напојуваат со ситни соларни ќелии. За неколку децении, сончевата енергија стана еден од главните кандидати за водење на енергетската транзицијата во светот подалеку од

Read More

Многу Македонци минатата недела, на вториот ден од пролетта, се разбудија со првиот снег за оваа сезона. Неколкуте денови со лесен слој од снежна покривка во повеќе градови низ државата беа исклучок од инаку топлата и сува зима. Толку топла што според климатските научници ги

Read More