Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАСвет150 Нигеријци убиени во напад на Боко Харам

150 Нигеријци убиени во напад на Боко Харам

Во најновиот напад на Боко Харам убиени се 150 Нигеријци. Над десеттина екстремисти палеле куќи во три оддалечени села во нигериската сојузна држава Борно. Жртвите се претежно момчиња и мажи кои за време на нападот се молеле во џамиите, но има и жени кои биле убиени додека подготвувале храна во совите домови

Од нападот на Боко Харам најтешко погодено место било селото Кукави каде биле убиени најмалку 97 мештани