Friday, Apr 20, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААрхеологија и Историја100 милиони години стар фосил на змија со 4 нозе!

100 милиони години стар фосил на змија со 4 нозе!

Научниците во Бразил открија фосил каков што досега не е виден и кој во буквална смисла претставува изненадување за научната јавност.
Фосилот на змија со четири нозе стар 113 милиони години и е прв од
таков вид кој научниците го виделе некогаш.
“Ова е најпримитивниот познат фосил на змија и прилично е јасно дека не се работи за
водоземно животно“ ­ вели еден од авторите на студијата Ник Лонгрич од Универзитетот Бет.