Wednesday, May 27, 2020
HomeАНТИСТРЕСШтосно10 откачени факти за тоа што не опкружува

10 откачени факти за тоа што не опкружува

pirati

Црните мечки понекогаѓ хибернираат и на врвовите на двјата.

mechka

Токелау, група на острови кои што комплетно се снабдуваат со струја преку соларни паниели.

Дел од првите знамиња на пиратите биле всушност црвени.

pirati

Најмногу друштвени игри се подадени во Германија.

Бебињата неможат да вкусат сол се до својот 4-ти месец.

Топчињата за голф некогаш биле изработени од дрво.

Жабите и саламандерите можат да дишат низ својата кожа.

Уран има само 2 сезони, лето и зима. Двете траат по 42 години.

Две милијарди луѓе користат инсекти во својата регуларна исхрана.

insects

11 годишно девојче од Англија е кумата на планетата Плутон во 1930-тата година.