HomeРЕФЛЕКТОРФилм10 филмови со најголем број на насилни убиства

10 филмови со најголем број на насилни убиства

Резултати од истражувањата, спроведени од страна на порталот „Go Compares“, откриваат кои се тие холивудски филмови со најголем број на прикажана смрт. Првото место го сочинуваат дури 83.871 жртви. Филмот „Guardians of the Galaxy“ се искачи на врвот на листата на блокбастери, благодарејќи на „крвавиот крај“. На една од завршните сцени на филмот е прикажано убиство на 80.000 пилоти, која е проценета на 83.871 жртви на екранот, што е за 78.184 повеќе од својот најблизок ривал во оваа категорија.

Во продолжение погледнете ја листата од топ 10 филмови со најмногу насилни убиства:

1.“Guardians of the Galaxy“ (2014.) – 83.871 пати прикажана смрт

2.“Dracula Untold“ (2014.) – 5.687

3.“The Sum of All fears“ (2002.) – 2.922

4.“The Lord of the Rings: return of the King“ (2003.) – 2.798

5.“300: Rise of an Empire“ (2014.) – 2.234

6.“Lord of the Rings: The Two Towers“ (2002.) – 1.741

7.“The Matrix Revolutions“ (2003.) – 1.647

8.“The Hobbit: The Battle of the Five Armies“ (2014.) – 1.417

9.“Braveheart“ (1995.) – 1.297

10.“The Avengers“ – 1.019

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com