HomeАНТИСТРЕСШтосно10 факти за животот во Белата куќа

10 факти за животот во Белата куќа

Магазинот „Космополитен“ објави листата со 10, помалку познати, факти за животот во Белата куќа.

1. Новиот претседател не може да се пресели во Белата куќа до денот на инаугурацијата.

2. Преселувањето трае само 12 часа. Тоа треба да се случи страшно брзо и со воена прецизност.

3. Семејството на претседателот само го организира преселувањето. На пример, претседател Барак Обама ги покрива сите трошоци за преместување од Чикаго во Вашингтон.

4. Во меѓувреме, претседателот го поминува целиот ден во инаугурација.

5. Претседателот сам избира како да изгледа неговиот кабинет, со полици, книги, мебел…

6. Редекорирането не го вклучува само кабинетот, туку и секоја канцеларија.

7. Иако изгледа шокантно, во првата недела во Белата куќа, претседателот се изјаснува за погреб, во случај ако нешто му се случи за време на мандатот.

8. Првиот човек на САД си го бира готвачот.

9. Претседателот добива нова лимузина.

10. Се ажурира галерија со фотографии на претседателот од средбите кои ги остварил.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com