HomeРЕФЛЕКТОРФилм10 најдобри филмови во 21 век

10 најдобри филмови во 21 век

„BBC“ ангажираше 177 критичари од сите страни на светот и тргна во потрага по најдобрите филмови од 21 век. Листата беше ограничена на најдобри 100, а филмот на Дејвид Линч „Mulholland Drive“ од 2001 година го освои врвот на оваа листа како најголем класик.

Во продолжение погледнете ја листата од 10 најдобри филмови за 21 век:

1. „Mulholland Drive“ (Дејвид Линч, 2001.)

2. „In the Mood for Love“ (Вонг Кар-Вај, 2000.)

3. „There Will Be Blood“ (Пол Томас Андерсон, 2007.)

4. „Spirited Away“ (Хајао Мијазаки, 2001.)

5. „Boyhood“ (Ричард Линклатер, 2014.)

6. „Eternal Sunshine of the Spotless Mind“ (Мишел Гондри, 2004.)

7. „The Tree of Life“ (Теренс Малик, 2011.)

8. „Yi YI: A One and a Two“ (Едвард Јанг, 2000.)

9. „A Separation“ (Ашгар Фараги, 2011.)

10. „No Country for Old Men“ (Џоел и Итан Коен, 2007.)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com