HomeДЕНЕШНАРегионЌе се „удрат“ темели на Голема Албанија во Приштина

Ќе се „удрат“ темели на Голема Албанија во Приштина

golema albanija

Грчките медиуми откриваат дека во Приштина се подготвува поставување на темели за Голема Албанија од повеќе националистички организации кои ќе престават меморандум за обединување на Албанците во една држава, а по тоа треба да следи и организација на референдум.

Лидерите на Листата за природна Албанија, Кочо Данај и на Движењето за Обединета Албанија, Тахир Велиу, соопштиле дека на 16 јули во Приштина ќе потпишат Мемерандум за соработка, чија цел е остравување на сонот за Голема Албанија во која ќе влезат и делови од Македонија, Грција, Србија и Црна Гора покрај Косово и Албанија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com