HomeДЕНЕШНАСветФото: Олимпијадата во Рио нема да биде безбедна

Фото: Олимпијадата во Рио нема да биде безбедна

rio bezbednost

На само еден месец до почетокот на Летната олимпијада во Рио се поставува сериозно прашање за безбедноста на илјадниците туристи бидејќи на аеродромот е поставена предупредувачка порака од домаќините. Таа гласи: Полицајците и пожарникарите во Рио Де Жанеиро не се платени и затоа не може да се гарантира безбедноста на никој кој ќе пристигне.

rio-image

Организаторите од олимпискиот проект се под голем притисок дали ги имаат исполнето сите услови за непречено одржување на масовниот спортски спектакл во период на остра политичка и економска криза во Бразил.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com