HomeДЕНЕШНАСкопјеФото: Изби вода под барокот – „работна акција“ во Археолошкиот музеј

Фото: Изби вода под барокот – „работна акција“ во Археолошкиот музеј

arheoloski muzej voda

Избива вода од „барокниот“ Археолошки музеј на Македонија! Тоа може да се забележи на фотографиите кои денес ги испрати граѓански новинар на адресата на ЦИВИЛ – Центар за слобода. Околу пладне, вработени во музејот ја чистеле водата која избила од под плочките, на просторот пред музејот – објави ЦИВИЛ.
arheoloski muzej voda 1
Како што известува граѓанскиот новинар, жените кои ја метеле насобраната вода, во меѓусебен разговор, се жалеле дека и покрај тоа што чистење на просторот на влезот пред музејот не е нивна надлежност, сепак, единствено тие биле ангажирани околку тоа, а надредените седеле во своите канцеларии.
arheoloski muzej voda 2
„Не можам повеќе, веќе два часа тука метам, додека тие горе уживаат, а само јас работам!“, цитира граѓанскиот новинар една од вработените во музејот. По поплаките, вработен во музејот им наредил да не се жалат и да продолжат да работат.

Од објектите на контроверзниот проект „Скопје 2014“, покрај една поплавена „галија“, вода изби и во новиот МНТ, а на поплавени подруми се жалеа и вработени во Министерството за надворешни работи.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com