HomeДЕНЕШНАРепубликаФотографија од Скопскиот маратон на насловната на Distance Running

Фотографија од Скопскиот маратон на насловната на Distance Running

skopje-maraton-distance-01

Фотографија на Ванчо Џамбаски од годинaшниот Виз Ер Скопски маратон, се најде на насловната страна на најновото издание на најпрестижниот магазин за маратонско и улично трчање во светот „Дистанц ранинг“ (Distance Running). Овој магазин го издава АИМС (Association of International Marathons and Distance Races), и се дистрибуира на глобално ниво во над 500.000 примероци.

Како што информираат од Виз Ер-Скопски маратон, препознатливоста на Скопскиот маратон како име и спортски бренд е раширена не само во Македонија, туку низ многу европски земји и пошироко. Потенцираат дека ова е шанса заинтересираноста за учество на маратонските трки за идната година да биде уште поголема од претходните.

Најновиот број на магазинот Distance Running, (издание јуни – септември 2016), може да се разгледа на официјалната веб страна, а истиот може да се симне и во .pdf формат на следниот линк: http://distancerunning.co.uk/my-books/2016.e3.DistanceRunning.web.html

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com