HomeДЕНЕШНАЕкономијаУПОЗ ќе ги радикализира протестите ако надлежните не ја потпишат спогодбата

УПОЗ ќе ги радикализира протестите ако надлежните не ја потпишат спогодбата

strajk upoz_0

УПОЗ продолжува со штрајкот. Денеска судските административци изготвија спогодба за прекин на штрајкот која ќе ја достават до министерството за правда и судскиот буџетски совет. Очекуваат институциите во најбрз можен рок да ги повикаат на преговарачка маса. Во спогодбата се содржани нивните барања и начини на кои можат да се надминат проблемите за нивно решавање. Од УПОЗ велат дека ако надлежните ја игнорираат или не ја потпишат спогодбата, штрајкот ќе се радикализира, а можни се и блокади на најфрекфентните крстосници во градот.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com