HomeФЕР ПЛЕЈФудбалУЕФА дозволи дерби на Градски, Маракана, Максимир

УЕФА дозволи дерби на Градски, Маракана, Максимир

regionalna liga

УЕФА даде зелено светло за формирање на Регионална лига на земјите од поранешна Југославија што е долгогодишна желба на локалните фудбалски федарции. Тоа значи дека наскоро повторно ќе се вратат децениските дерби натпревари на Градски, Маракана, Максимир и останатите големи стадиони ширум поранешните републики. Во новата лига ќе има од 12 до 14 екипи од Хрватска, Србија, Словенија, Македонија, БиХ и Црна Гора, а шампионот би обезбедил директен пласман во Лигата на Шампиони.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com