HomeДЕНЕШНАСветТрамп откри кој сака да му биде заменик, има ли „лудак“ кој ќе се нафати

Трамп откри кој сака да му биде заменик, има ли „лудак“ кој ќе се нафати

tramp nevada

Доналд Трамп направи вистиски хаос во политичкиот процес на одредување на кандидат за претседател на Републиканската партија каде естаблишментот ги здружи сите сили за да го порази и да не дозволи егзибиционист како него да ги претставува на генералните избори.

Токму затоа и зачудува изборот на Трамп за потенцијален потрпетседател меѓу канидатите кои веќе испаднаа од трката како Скот Вокер и Марко Рубио, но и Џон Кејсик кој иако е се уште активен нема големи шанси за победа.

Со овој избор можеби Трамп сака да му испрати сигнал на естаблишментот дека сака да работи заедно со нив, но најверојатно ниту еден од нив не е доволно луд за да ја прифати номинацијата и да му ги достави потрадиционалните гласачи на Републиканската партија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com