HomeДЕНЕШНАСветТерористичка женска група од Тунис разбиена

Терористичка женска група од Тунис разбиена

photo_verybig_1564289

 

Вчера, безбедносните сили на Тунис во провинцијата Сиди Бузид разбија терористичка група, составена само од млади жени. Во женската група членувале жени на возраст меѓу 22 и 25 години.

Истите агитирале млади девојки од Тунис да се приклучат во редовите на џихадистичката група Исламска држава и ширеле екстремистичка идеологија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com