HomeСТУДЕНТУМСУГС „Здравко Цветковски“ го освои петтото место во Италија

СУГС „Здравко Цветковски“ го освои петтото место во Италија

mkd-254732

СУГС „Здравко Цветковски“ го освои петтото место во Италија. Како главен координатор во Македонија на Проектот за мир, и оваа година учествуваше на Годишното собрание во Италија и во конкуренција од 90 училишта, го освои петтото место. Оваа година настанот се одржа во Лињано, мало приморско гратче, а учествуваа училишта од Италија, Германија, Босна и Херцеговина, Словенија, Унгарија и многу други.

Главната темата на Годишното собрание беше интернет насилство, и средното училиште „Здравко Цветковски“ учествуваше со свој седумминутен настап подготвен од менторот, Професор – Каролина Ивановска, а музиката ја подготви Горан Богданоски од групата 21:00.

Инаку, учениците беспрекорно настапија и достоинствено ја претставија нашата мала земја. За целогодишната работа училиштето доби специјална пофалница за успешно организирани и спроведени хуманитарни и еколошки акции, хепенинзи и настани.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com