HomeРЕФЛЕКТОРСтартува 37-то издание на „Скопско лето“

Стартува 37-то издание на „Скопско лето“

skopsko leto 2016

Со изложбата на скулптури „Обичен човек“ на Жарко Башески во галеријата Чифте амам, надополнето со гала оперски концерт на платото пред МОБ, денеска стартува 37-та манифестација „Скопско лето 2016“, во организација на Дирекцијата за култура и уметност на Град Скопје.

Предвидени се 50 програмски термини до крајот на јули, каде најмногу ќе бидат застапени музичките точки со над 20 концерти на класична, народна и џез-музика. Ќе има десетина претстави и атрактивни изложби во ликовната програма, од кои поголем број се организираат во соработка со Друштвото на ликовна уметност на Македонија. Дел од „Скопско лето“ и годинава ќе биде програмата Кафе-кино, која ќе се одржува од 2-ри до 11-ти јули во Сули ан, а ќе има и ревија на најдобри филмови од фестивалот на анимиран филм „Анимакс“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com