HomeДЕНЕШНАСвет„Стаклен мост“ на 1.400 метри надморска височина! (ФОТО)

„Стаклен мост“ на 1.400 метри надморска височина! (ФОТО)

1

Неодамна изградениот мост со дно од стакла, на планината Тајмен, на југ од Кина, претставува повик и желба кај посетителите да го доживеат чувството на движење по воздух на неверојатна висина од 1.400 метри. Тој е изграден во рамките на Национален парк. Мостот е изграден од издржливо стакло кое на посетителите им нуди чувство дека се движат по воздух. Должината на мостот изнесува 100 метри, а ширината метар и половина.

Големиот број на туристи кои прошетале по необичниот мост се обиделе да уживаат во погледот на планинските предели, сепак исплашени поради големата надморска височина.

Staklen-most

Но, имало и похрабри, кои позирале во седечка и во лежечка положба. Станува збор за третиот стаклен објект од тој тип во рамките на националниот парк.

1107645414

staklen most 2

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com