HomeДЕНЕШНАПолитикаСлаб одзив – Спорните гласачи или не знаат или навистина се фантоми

Слаб одзив – Спорните гласачи или не знаат или навистина се фантоми

izbori

Од списокот на околу 40 илјади спорни гласачи за кои ДИК нема целосна потврда од вкрстената проверка на податоците од различни државни институции засега се пријавиле околу 400 граѓани за да го потврдат својот идентитет и на тој начин да го задржат правото на глас.

Рокот за регистрација веќе тече, па слабиот одзив се должи на две можни причини или граѓаните воопшто не знаат дека се издвоени на овој список на спорни гласачи на ДИК или пак навистина станува збор за „фантоми“ како што ги нарекуваат во медиумите.

Засега најмногу пријавени има од скопските општини Чаир, Бутел, Аеродром и Карпош. За да проверите дали и вие сте на овој спорен список погледнете на страната на ДИК.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com