HomeДЕНЕШНАСветСега Исламската држава со забрана до жените за носење на бурки!

Сега Исламската држава со забрана до жените за носење на бурки!

burki 2

Во ирачкиот град Мосул, припадниците на Исламската држава, како безбедносна мерка, им забранија на жените во зградите да носат бурки, пренесуваат локалните медиуми. Одлуката околу забраната е донесена после неколку напади кои на лидерите на ИС ги извеле жени облечени во таа облека која го покрива целото лице и тело.

burki

На други јавни места, жените можат и понатаму слободно да користат бурки. До сега жените кои не ја носеле оваа облекам според правилата кои ги наметна ИС биле строго казнувани, па и убивани. Властите на Исламската држава до сега го забранувале и пушењето, играњето, слушањето на музика, какои користењето на интернет.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com