HomeГИГА БАЈТСмартфонРешен главниот проблем на Chrome за цедење на батеријата

Решен главниот проблем на Chrome за цедење на батеријата

android chrome os

Google лансираше нова верзија на интернет прелистувачот Chrome која е многу поефикасна, побрза и нема да троши многу ресурси на смартфонот со што значително ќе се заштеди енергија.IFrame

chrome battery

Во Chrome се вградени нови алатки кои штедат и интернет, па така со мала компресија видеата ќе го задржат квалитетот, а ќе се отворат веднаш штом ги пуштите. Ова важи и за преглед на интернет страници со што целиот систем ќе биде прилагоден на Data Saver режимот на работа со за 50% подобрени перформанси.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com