HomeДЕНЕШНАСветПетиција за нов референдум, Лондон да биде независен

Петиција за нов референдум, Лондон да биде независен

sadiq khan london

По шокирачките резултати за Брегзит граѓаните се потпишуваат на масовна петиција за нов референдум која достигна поддршка од половина милион гласачи. Голем број на аналитичари, експерти и политичари не можат да се помират со фактот дека референдумот е успешен поради паранојата и ширењето на национализмот дека Британија ќе биде преплавена од мигранти и бегалци, претежно со исламска вероисповест.

Лондонскиот градоначалник Садик Кан изјави дека градот како посебна територијална единица ќе побара независно да одлучува и да остане во рамките на Европската Унија бидејќи излезот ќе биде катастрофален за економијата. Вчера беа загубени речиси 350 милијарди фунти како резултат на падот на вредноста на фунтата и на акциите на британските компании на берзите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com