HomeДЕНЕШНАСветПакистанска интернет ѕвезда задавена од братот по кодот на „честа“

Пакистанска интернет ѕвезда задавена од братот по кодот на „честа“

Qandeel Baloch1

Квандил Балок која прерасна во интернет сензација појавувајќи се со фотографии на социјалните мрежи е задавена, најверојатно од нејзиниот брат кој убиството го извршил според кодот на „честа“ бидејќи трпел огромен притисок за неморалноста на неговата сестра.

Qandeel Baloch2

Под неморалност тука се подразбира објавување на фотографии и видеа кои се сосема вообичаени за западната цивилизација, но во Пакистан каде има раст на конзерватизмот и верскиот радикализам ваквото поведение е строго забрането и многу опасно. Балок е задавена во нејзиниот дом во Пунџаб провинцијата, а нејзиниот брат во кој се сомнева полицијата е во бегство.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com