HomeДЕНЕШНАСветНавивачки бунт под Ајфеловата кула, активирани водени топови

Навивачки бунт под Ајфеловата кула, активирани водени топови

navivaci francija sudir3

Навивачите жестоко реагираа откако полицијата реши да ја затвори фан зоната под Ајфеловата кула поради преголемиот број на пристигнати луѓе. Инцидентот започна во текот на финалето меѓу Франција и Португалија, а навивачите доаѓаа и од двете страни.

navivaci francija sudir

За да се избегне ситуацијата да излезе вон контрола полицијата го постигна баш спортивниот ефект и големиот број на навивачи палеше контејнери и маваше со камења по што интервенираа и специјалните единици. Активирани се и водените топови за да се растера толпата, како и солзавци.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com