HomeДЕНЕШНАЕкономијаМилијарда Индијци цела година бесплатно со 4Г интернет благодарение на овој човек

Милијарда Индијци цела година бесплатно со 4Г интернет благодарение на овој човек

mukesh-ambani1

Индија прави огромен исчекор во примена на 4G технологијата, најмногу благодарение на бизнисменот Мукеш Амбани, кој ќе инвестира 20 милијарди долари за развој на мобилните услуги и поврзувањето.

До крајот на оваа година Индијците ќе можат бесплатно да ја користат услугата Realiance Jlo што значи дека приближно 1 милијарди корисници ќе се поврзат со 4G мрежа , а од почетокот на 2017-та година, тие ќе треба да плаќаат по 149 рупии или 2,25 долари месечно.

Инвеститорот Амбани посочува дека главниот мотив му е да ја поврзе Индија во модрениот свет и им овозможи пред се на младите да ги користат новите технологии, да учат и да напредуваат, а токму во нив лежи иднината на земјата.

Во моментов само една петтина од возрасната популација на Индија има интернет конекција. Земјата има малку зони со бесплатен Wi-Fi, а квалитетна врска е реткост во посиромашните региони.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com