HomeДЕНЕШНАПолитикаМакедонската криза во фокусот на Советот на ЕУ

Македонската криза во фокусот на Советот на ЕУ

evropski-parlament

Советот за надворешни работи на Европската унија ја закажа за 20. јуни својата последна седница пред Самитот на Европскиот совет на која расправата за состојбата во Република Македонија е ставена како главна точка, а не под точка „разно“ како што беше претходно планирано.

Министрите за надворешни работи на земјите-членки на Унијата, по предлог на Сојузна Република Германија и Велика Британија ќе расправаат за комплицираната политичка ситуацијата во Македонија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com