HomeРЕФЛЕКТОРФилмЛазар Ристовски ќе ја „води“ слепата војска на Цар Самоил во новиот филм

Лазар Ристовски ќе ја „води“ слепата војска на Цар Самоил во новиот филм

lazar car samoil

Српскиот актер со македонско потекло Лазар Ристовски ја доби довербата да ја одигра главната улога на Цар Самоил во престојниот филм во режија на Антонио Митриќески. Актерот Лазар Ристовски беше ексклузивен гостин на „Охрид Филм Фест“ и беше на отворањето на Фестивалот што се одржа вчера во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид. Проектот за Цар Самоил е досега една од најскапите македонски филмски продукции.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com