HomeГИГА БАЈТСмартфонКина е нов главен извор за богатството на Apple

Кина е нов главен извор за богатството на Apple

iphone china

Кина прерасна во втор пазар по вредност, веднаш зад САД, со годишен обрт во App Store на Apple вреден стотина милиони долари и успеаја да ги надминат јапонците кои сега се на третото место според потрошувачка за апликации и игри за iPhone и iPad.

china-mobile-hk-iphone-se

Растот се должи не толку на огромниот број на продадени смартфони и уреди, туку фактот што Apple секогаш го завзема премиум сегментот на купувачи кои имаат доволно длабок џеб да плаќаат за апликации, мултимедијални содржини и мобилни трансакции.

Овој тренд во Кина се очекува да се зголемува и еден ден сигурно ќе ги надминат американците во трошењето што секако многу му се допаѓа на Apple кој се богати.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com