HomeДЕНЕШНАСветИтен Самит на ЕУ за да не се повтори бегалската криза, Македонија повикана

Итен Самит на ЕУ за да не се повтори бегалската криза, Македонија повикана

migranti

Европската Унија следната недела ќе одржи вонреден Самит за Балканска бегалска рута со цел да не дозволи бегалската криза која се случи годинава да се повтори со драматични сцени низ границите. На самитот кој ќе се одржи во Виена на 24 септември повикана е Македонија која заедно со соседните држави кои се дел од бегалската рута ќе има можност да ја претстави својата страна во бегалската криза, кои се нејзините искуства и како да се спречи состојбата да излезе надвор од контрола.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com