HomeДЕНЕШНАСкопјеЗапочна изградбата на живеалиште за слонови во зоолошката градина во Скопје

Започна изградбата на живеалиште за слонови во зоолошката градина во Скопје

slon zoo zivealiste

Зоолошката градина во Скопје ќе добие ново живеалиште и тоа за два слонови кои треба да пристигна до крајот на оваа година. Живеалиштето ќе се протега на површина од 3.200 метри квадратни, а во него ќе се изгради и објект со површина од 400 метри квадратни.

Проектираното живеалиште за слонот се состои од внатрешен и од надворешен дел,  ќе се посвети особено внимание на подлогата, деловите исполнети со вода и декорацијата и хортикултурното уредување на целото живеалиште, а ќе бидат вклучени природни нетоксични материјали, дрва и тули. За изградбата на новото живеалиште, што треба да биде готово есенва, Град Скопје издвои 26 милиони денари

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com