HomeДЕНЕШНАЕкономијаДржавата денеска се задолжува со 59,2 милиони за да врати долг од 59,3 милиони евра

Државата денеска се задолжува со 59,2 милиони за да врати долг од 59,3 милиони евра

evra

Продолжува праксата на државата да се задолжува за да може да ги отплати долговите. Државата денеска се задолжува со 59,2 милиони евра од домашните кредитори преку аукции на шестмесечни и 12 месечни записи, но и на една 10 годишна обврзница.

Утре, треба да се вратат 59,3 милиони евра по основ на доспеани долгови. Јавниот долг надминува 4 милијарди евра.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com