HomeДЕНЕШНАСветГнев за убиената горила, детето не било во опасност

Гнев за убиената горила, детето не било во опасност

harambe gorilla

Приматологот Џејн Гудал упати жестоки критики против вработените во зоолошката во Синсинати кои донесоа одлука да го застрелаат горилата Харамбе откако момченце на четиригодишна возраст падна во кафезот.

Присутните изреагирале многу панично што придонело горилата да се вознемири, но Гудал проценува дека немало вистинска закана кон детето бидејќи Харамбе сакал да го однесе на сигурно и не би го повредил.
Вработените донесоа одлука да го застрелаат со боева муниција, наместо со анестизија бидејќи таа се активира по десетина минути.

harambe gorilla2

Убиството на Харамбе предизвика и жестоки реакции на интернет, се најавуваат протести пред зоолошката и петиција за одговорност на раководството и мајката која не внимавала на своето дете.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com