HomeДЕНЕШНАЕкономијаВладата ќе се задолжи 650 милиони евра со еврообврзница

Владата ќе се задолжи 650 милиони евра со еврообврзница

28_Vlada

Ново големо задолжување планира македонската влада која преку еврообврзница ќе се задолжи за дури 650 милиони евра од странски доверители, пред се банки и инвестициски фонови и брокери.

Според информациите на Ројтерс веќе се планираат повеќе средби со банките „Citigroup“, „Deutsche Bank“, „Erste Group“ и „Societe Generale“. Претставници од македонската влада треба и да се сретнат со инвеститори од Обединетото кралство и САД на 11 јули.

Одлуката за ова скапо задолжување е објавена и во Службен весник, а средствата ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com